distribuera valsedlar

Du är kallad!

DU behöver hjälpa till på valdagens morgon, söndag den 14 sept för att distribuera valsedlar till så många vallokaler vi bara kan!

Ju fler valsedlar desto flera röster! Så är det.

För att anmäla dig så går du till:

http://aktivistforumet.se/index.php/bokning/

I de tre menyerna väljer du:

Direktdemokraterna (sidan laddas om) > Ditt län (sidan laddas om) > Din kommun (sidan laddas om).

Så här kan det se ut:

Menyer

Efter dessa val finns valkretsar i din kommun som kommande evenemang.

Klicka på en titel, tex:

DD valsedelsutplacering i 1 Södermalm-Enskede i Stockholm

I beskrivningen hittar du lite praktisk information. Bra info. Läs den. Missa inte högra spalten också.

Längst ner kan du registrera dig.

Du får ett bekräftelsemail som innehåller en länk till samma valkretsbeskrivning.

Nu är det bara två frågor kvar:

A. Vilken väg skall du åka för att besöka lokalerna i din valkrets snabbast? Det kanske du redan vet, men det finns länkar till ruttplaneringsverktyg på samma sida som kan räkna ut det åt dig.

B. Hur får du valsedlarna? Du kommer dels att bli kontaktad, men du kan även maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Mera saker du behöver veta

Listorna över adresser

1. Den första "Adresslista" är till för ruttplaneringsverktyg som kan ta en lista på adresser och tala om för dig vilken väg som är kortast att åka för att besöka allihopa. Superpraktiskt. Verktygen plottar upp dem på en karta med en bana att följa. Det står hur långt det är och hur lång tid det kan ta.

I högra kolumen på sidan finns länkar till ett par sådana ruttplaneringsverktyg, dels i form av webbsiter och dels i form av en app för iPhone (som kostar 15 kr).

Det finns flera webbsiter. Så här kan det se ut i när RouteXL, en webbsite, plottar upp en rutt för Ronneby.

RouteXL

Har inte hittat appar för Android. Vet du någon man kan mata med en hel lista på adresser istället för en och en, maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Så här ser appen "Route" för iPhone ut när den har plottat upp en rutt för Uppsala.

route 09-Plotted

Alla adresser kommer inte att hittas (ca 11%) via ruttplaneringsverktygen, du kan behöva komplettera adresserna, rätta dem. Du kan även kolla var de ligger på val.se. En länk till adresserna markerade på karta hos val.se finns också i beskrivningen precis nedanför adresserna.

2. Den andra "Adresslista med lokaler" är till för dig, i den står namnet på vallokalen först, tex skola så och så eller folkets hus så och så. Då vet du vad du letar efter.

Det förekommer att flera valkretsar har samma lokal. Det brukar bara vara ett valsedelsställ, men kolla.

Var en superhjälte för demokrati! Registrera dig!

Längst ner finns knappen "Registrera dig". Du anger namn, epost och telefonnummer. Du får en bekräftelse till din epost. I den en länk tillbaka till beskrivningen av valkretsen.

Platser kvar?

Långt ner i beskrivningen kan du i högra kolumnen se om andra har bokat sig för denna valkrets. I de allra flesta fall kommer du vara ensam att registera dig på en krets. Så här ser det ut utan registeringar:

deltagare

Iden är att flera skall kunna boka sig för samma valkrets så att det går lite fortare att dela ut alla valsedlar. Därför finns ett antal platser per valkrets så man kan hjälpas åt. (Antalet platser är ett heltal av antalet adresser/5 + 1. Ex: 12 adresser blir alltså 3 platser.)

Om flera bokar sig på samma valkrets får man koordinera vilka som åker vart via kommentarsfältet i valkretsbeskrivningen. Eller på andra sätt. Facebook och email tex.

Facebookgruppen

Om det finns en lokal Facebookgrupp för kommunen, så finns en länk i beskrivningen. Gå med i dessa.

Men framförallt, gå med i DD Medlem: https://www.facebook.com/groups/dd.medlem/

Det var allt, frågor?

I så fall maila mig: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. / 0709-66 01 99

/Ola