Aktivistforumet 116 ämnenDetta forum är en generell resurs för alla möjliga organisationer som har aktivister och behöver påverka politiska beslut och opinionen. Det är organiserat omkring aktivism och praktiskt arbete och inte politisk diskussion. (Du kanske kan gissa vilket parti det ursprungligen byggdes för genom att kolla på bilderna? :) )

Forumet är öppet för alla! Registera dig så kan du skriva inlägg sen.

Kategori


Detta forum innehåller allmän hjälp och lösningar på vanliga problem när människor skall använda. Här presenteras verktyg för samarbete online. Om jag gjort en film eller bild, vart kan jag ladda upp den så andra kan använda den? Hur skickar jag filer? Vilka chatprogram finns? Vi behöver skriva en text tillsammans, hur gör vi det smidigast?
Re: Byta filer med varandra, skick ...
av Ola Andersson
2 år 6 månader sedan


Allt som är värt att veta, står inte på internet. Det mesta av det står i böcker. I det här forumet diskuterar vi bra böcker, filmer, tv-serier och föredrag som aktivister bör läsa och varför.
Re: [Bok] Made To Stick av HeathBr ...
av Ola Andersson
2 år 5 månader sedan


Hur vinner man val, hur många röster behöver man, vilka strategier fungerar, vad säger forskare, hur ser processen ut för att förändra världen?

Hur påverkar man andra människor? I detta forum diskuteras både traditionella metoder (flygbladsutdelning, insändare, valstugor) och nyare (konst, webbsiter, video).

Hur förändrar man organisationer? Hur får man ideer att fastna och spridas?
Re: Elevator pitch och andra försä ...
av Ola Andersson
1 år 10 månader sedan

Projektbanken 12 ämnenEtt forum för projektideer som kan användas eller återanvändas.
Re: Klistermärken! Dekaler!
av Ola Andersson
1 år 10 månader sedan

Lär dig mera om... 132 ämnenForumet är löst organiserat efter aktivitet eller hobby.
Kategori

Bild 11 ämnenI detta forum får du lära dig göra bilder, foton, teckningar, memes, infodiagram mm.

Tips om program, inspirationswebbsiter, guidewebbsiter, gratis material att vidarebearbete osv.
Re: Inspiration: Webbsiter för inf ...
av Ola Andersson
5 år 1 månad sedan

Debatt 4 ämnenRetorik har 2400 år på nacken och det är för att det fortfarande funkar. Det finns även en massa nyare metoder och motvapen mot dessa.

Med tiden blir detta en utmärkt argumentsamling och utbildning att förklara politik.
Re: Här kan du lära dig mera om ar ...
av Ola Andersson
2 år 5 månader sedan

Ekonomi 2 ämnenEkonomi är en mycket viktig politisk fråga, dels i det stora perspektivet när det gäller politiska förslag. Men det är även superviktigt för en organisation att dels kunna få in pengar med olika metoder och kunna bokföra dessa intäkter korrekt. Detta forum försöker greppa om allt det.
Re: Egen webshop för en organisati ...
av Ola Andersson
6 år 5 månader sedan

Film 42 ämnenI forumet tipsar vi om om filmproduktion, var man hittar, tillverkar, köper filmutrustning, ljudeffekter, kameror, objektiv och har guider i hur podcasts med videos fungerar mm.
Re: [Tips] Gratis eller billiga fi ...
av Ola Andersson
5 månader 1 vecka sedan

Layout 16 ämnenAlla partier och organisationer behöver producera rätt stora mängder med flygblad, broshyrer, affischer, presentationer, t-shirts, bokomslag, klistermärken, banderoller mm mm.

I detta forum får du lära dig hur man gör. Du hittar inspiration, tips om gratis program, gratis bilder att vidarebearbeta och om leverantörer.

Dela gärna med dig av dina.
Re: Valaffischer och andra affisch ...
av Ola Andersson
2 år 7 månader sedan

Ljud 5 ämnenLär dig mera om att spela in ljud, bearbeta och publicera dem. Tex av evenemang och podcasts. Eller bara för att få bättre ljud och eller hur man skapar ljudeffekter.
Lektioner och kurser i ljudpro ...
av Ola Andersson
6 år 4 månader sedan

Mötesmetoder 9 ämnenFör att arrangera givande, kreativa och effektiva möten så behöver man bra metoder, det finns massor! Här presenteras och diskuteras dessa.

Häri finns även det "nödvändiga onda": föreningsteknik och mötesteknik, det vi vanligen associerar med föreningar. Yrkanden, voteringar, stadgar, verksamhetsplaner, revision och sådant.
Re: [Metod] SWOT - Strengths, Weak ...
av Ola Andersson
5 år 9 månader sedan

Skriva 9 ämnenForumet för att lära sig hur man skriver. Inte bara insändare.
Re: [Tips] Bättre emailutskick och ...
av Ola Andersson
1 månad 2 veckor sedan

Svärmarbete 9 ämnenHär får du lära dig om svärmarbete och att jobba i basarer. Vad de är, hur de funkar, hur man skapar och deltar i dem. Även hur man bygger upp, driver och utvecklar en aktivistbaserad organisation och motiverar människor att jobba i den.
Re: Ledarskap i frivilliga organis ...
av Ola Andersson
2 år 11 månader sedan

Utbildningar 14 ämnenI politiska organisationer och föreningar är utbildningsverksamheten jätteviktig. Det är genom den man får nya aktiva, ökar sammanhållningen, delar på kunskaper och erfarenheter och har kul. Här diskuteras det praktiska i att arrangera AFK (Away From Keyboard) utbildningar. Tex hitta på och vidareutveckla utbildningar och man kan hojta till att man vill gå dem. Det praktiska arrangemanget av dem som tex att ta fram kursmaterial, finna lokal och laga mat till 100 personer. Man kan tipsa om bra utbildningar och kurser som finns att gå redan för aktivister och ta fram kursmaterial.
Re: Maker-projekt och hacker-proje ...
av Ola Andersson
5 år 6 månader sedan

Webbutveckling 11 ämnenI detta forum så kan du tipsa om CMS/Bloggverktyg och var man hittar gratis bilder, filmer, typsnitt. Tipsa även om inspirationssiter för webbdesign, bra tilläggsfunktioner till CMS (extensions/plugins), hur SEO funkar och förstås länka till guider.
Re: Startpaket för att bygga webbs ...
av Ola Andersson
2 år 1 månad sedan

Om forumet 4 ämnen

Aktivistforumet är ett forum under uppbyggnad tänkt att fungera som en resurs för aktivister som innehåller de inspiration, kunskap, tips och metoder som fungerar för att förbättra världen.
Kategori
Som ny medlem i forumet kan du ställa frågor här så får du hjälp.
Welcome to Kunena!
av Ola Andersson
8 år 7 månader sedan
Här kan du föreslå förbättringar, ge förslag. Här finns även en tråd "Att göra" som admins skriver i.
Ideer på nya forumkategorier
av Ola Andersson
6 år 6 månader sedan
  Antal användare online: 0 Medlemmar och 20 Gäster Online
 • Totalt antal meddelanden: 1015
 • Totalt antal sektioner: 3
 • Öppnade idag: 0
 • Besvarade idag: 0
 • Totalt antal ämnen: 351
 • Totalt antal kategorier: 45
 • Öppnade igår: 0
 • Totalt besvarade igår: 0
 • Totalt antal användare: 47
 • Senaste medlemmen: Emanuel