Lär dig mera om... 132 ämnenForumet är löst organiserat efter aktivitet eller hobby.
Kategori

Bild 11 ämnenI detta forum får du lära dig göra bilder, foton, teckningar, memes, infodiagram mm.

Tips om program, inspirationswebbsiter, guidewebbsiter, gratis material att vidarebearbete osv.
Re: Inspiration: Webbsiter för inf ...
av Ola Andersson
4 år 11 månader sedan

Debatt 4 ämnenRetorik har 2400 år på nacken och det är för att det fortfarande funkar. Det finns även en massa nyare metoder och motvapen mot dessa.

Med tiden blir detta en utmärkt argumentsamling och utbildning att förklara politik.
Re: Här kan du lära dig mera om ar ...
av Ola Andersson
2 år 4 månader sedan

Ekonomi 2 ämnenEkonomi är en mycket viktig politisk fråga, dels i det stora perspektivet när det gäller politiska förslag. Men det är även superviktigt för en organisation att dels kunna få in pengar med olika metoder och kunna bokföra dessa intäkter korrekt. Detta forum försöker greppa om allt det.
Re: Egen webshop för en organisati ...
av Ola Andersson
6 år 3 månader sedan

Film 42 ämnenI forumet tipsar vi om om filmproduktion, var man hittar, tillverkar, köper filmutrustning, ljudeffekter, kameror, objektiv och har guider i hur podcasts med videos fungerar mm.
Re: [Tips] Gratis eller billiga fi ...
av Ola Andersson
4 månader 1 timme sedan

Layout 16 ämnenAlla partier och organisationer behöver producera rätt stora mängder med flygblad, broshyrer, affischer, presentationer, t-shirts, bokomslag, klistermärken, banderoller mm mm.

I detta forum får du lära dig hur man gör. Du hittar inspiration, tips om gratis program, gratis bilder att vidarebearbeta och om leverantörer.

Dela gärna med dig av dina.
Re: Valaffischer och andra affisch ...
av Ola Andersson
2 år 5 månader sedan

Ljud 5 ämnenLär dig mera om att spela in ljud, bearbeta och publicera dem. Tex av evenemang och podcasts. Eller bara för att få bättre ljud och eller hur man skapar ljudeffekter.
Lektioner och kurser i ljudpro ...
av Ola Andersson
6 år 3 månader sedan

Mötesmetoder 9 ämnenFör att arrangera givande, kreativa och effektiva möten så behöver man bra metoder, det finns massor! Här presenteras och diskuteras dessa.

Häri finns även det "nödvändiga onda": föreningsteknik och mötesteknik, det vi vanligen associerar med föreningar. Yrkanden, voteringar, stadgar, verksamhetsplaner, revision och sådant.
Re: [Metod] SWOT - Strengths, Weak ...
av Ola Andersson
5 år 7 månader sedan

Skriva 9 ämnenForumet för att lära sig hur man skriver. Inte bara insändare.
Re: [Tips] Leverantörer (lista)
av Ola Andersson
2 dagar 4 timmar sedan

Svärmarbete 9 ämnenHär får du lära dig om svärmarbete och att jobba i basarer. Vad de är, hur de funkar, hur man skapar och deltar i dem. Även hur man bygger upp, driver och utvecklar en aktivistbaserad organisation och motiverar människor att jobba i den.
Re: Ledarskap i frivilliga organis ...
av Ola Andersson
2 år 10 månader sedan

Utbildningar 14 ämnenI politiska organisationer och föreningar är utbildningsverksamheten jätteviktig. Det är genom den man får nya aktiva, ökar sammanhållningen, delar på kunskaper och erfarenheter och har kul. Här diskuteras det praktiska i att arrangera AFK (Away From Keyboard) utbildningar. Tex hitta på och vidareutveckla utbildningar och man kan hojta till att man vill gå dem. Det praktiska arrangemanget av dem som tex att ta fram kursmaterial, finna lokal och laga mat till 100 personer. Man kan tipsa om bra utbildningar och kurser som finns att gå redan för aktivister och ta fram kursmaterial.
Re: Maker-projekt och hacker-proje ...
av Ola Andersson
5 år 5 månader sedan

Webbutveckling 11 ämnenI detta forum så kan du tipsa om CMS/Bloggverktyg och var man hittar gratis bilder, filmer, typsnitt. Tipsa även om inspirationssiter för webbdesign, bra tilläggsfunktioner till CMS (extensions/plugins), hur SEO funkar och förstås länka till guider.
Re: Startpaket för att bygga webbs ...
av Ola Andersson
1 år 11 månader sedan