Film för politisk påverkan, exempel

  • Ola Andersson
  • Ola Andersson Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Mer
7 år 2 månader sedan - 7 år 2 månader sedan #417 av Ola Andersson
Film för politisk påverkan, exempel skapades av Ola Andersson
Jag tänkte i denna tråd diskutera film som påverkansmetod, vad som är bra, vad som är dåligt.

Idag stötte jag på en liten video, som heter så här: Doctors Take A Long Shot And Inject Modified HIV Into Dying Girl. The Reason Why Will Amaze You och publicerades på siten UpWorthy. XKCD gjorde en serie om denna metod . Vimeoversionen sedan:

Fire With Fire | Ross KauffmanGE Focus forward ligger bakom denna film. De har som multinationellt företag velat avsätta lite pengar att berätta om hur deras produkter och tjänster har använts för bra saker, så det är varumärkesbyggande för deras del. Å andra sidan spelar det ingen som helst roll, att sprida goda ideer är ett gott i sig självt och jag hoppas vi är kloka nog att inse det. ( TED.com vi alla älskar bygger också på sponsring av företag som vill avsätta pengar för att sprida goda ideer).

Som en del av sin företagsverksamhet vill de även verka för goda saker i världen, en nobel ambition flera företag kunde anamma. I det syftet så avsatte de lite pengar (förmodligen rätt mycket) och komissionerade 30 stycken riktigt duktiga regissörer att skapa några kortfilmer med riktigt bra ideer för att sprida dessa i världen.

Det intressant är vad de berättar i sin highlight reel om hur detta projekt har slagit ut. Det förstås, det delas, det sprids och det tittas på. Det är väldans mycket påverkan för egentligen rätt lite pengar.

Nu tror inte jag att man måste vara Oscarsbelönad eller ens Oscarsnominerad regissör för att göra en bra film man vill sprida till kompisar i sociala nätverk mm. Man kan titta dels på hur dessa filmer är gjorda och plocka ideer därifrån. Man kan även titta på en bok som heter " Made to stick " som berättar att för att ideer skall fastna och spridas i folks medvetanden behöver de ha sex element. Tittar man på denna videoserie så innefattar de dessa allihopa, alltså är det fullt möjligt att göra utan att ha stora reklambyråer bakom sig som langar in miljoner i ett projekt.

1. Simple / Enkelt
2. Unexpected / Oväntat
3. Concrete / Konkret
4. Credible / Trovärdigt
5. Emotional / Rörande
6. Stories / Historia

Kolla på deras highlightreel här, och lyssna på vad de berättar om utfallet.

GE FOCUS FORWARD Highlight ReelGE Focus forward films
Det finns ett album med alla 30 filmer på Vimeo här. Som beskrivs så här:

GE FOCUS FORWARD - Short Films, Big Ideas , is an unprecedented new series of 30 three-minute stories about innovative people who are reshaping the world through act or invention, directed by the world's most celebrated documentary filmmakers.

De har även en webbsite förstås: Focus Forward Films .

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

  • Ola Andersson
  • Ola Andersson Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Mer
6 år 7 månader sedan #775 av Ola Andersson
Svar från Ola Andersson i ämnet Film för politisk påverkan, exempel
Det finns även en annan tråd med exempel på kampanjfilmer, missa inte den:

Exempel på kampanjfilmer

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.