Twitter och andra sociala media – Fördela listor på konton att bevaka

  • Ola Andersson
  • Ola Andersson Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Mer
5 år 1 månad sedan - 5 år 1 månad sedan #905 av Ola Andersson
En strategi som praktiseras en del av partier, lobbyorganisationer men kanske inte är så välkänd är att man låter olika personer inom organisationen bevaka/följa vissa twitterkonton. Detta är en strategi som ligger helt i linje med många råd i den jättebra tråden om hur man gör sig bra i sociala medier som ligger i underforumet för skrivande. Men detta tips, att bevaka, kommentera, bemöta och komma med bra information förtjänade en egen tråd.

Twitterkonton att bevaka
Onlinetidningen Makthavare.se som skriver om politik har kommit ut med en uppdaterad lista över twitterkonton för nya riksdagsledamöter. Twitterlista: De nya riksdagsledamöterna - Makthavare.se Det kan vara en bra start. De har varit snälla nog att göra den i form av en twitter-lista som man kan följa. Fantastiskt. Makthavares Twitter-lista: Riksdagsledamöter .

Sedan kan man följa tex Makthavare och därefter de konton de följer då de har rätt bra koll.

Varför och hur?
Det finns många mål man kan uppnå med en sådan strategi att bevaka politikers och andra människor och organisationer som har Twitter-konton. Men mycket kan sägas om fördelen med att vara den som erbjuder bra information till politiker. Det är en av de stora punkterna i denna TED Talk: Political change with pen and paper.

Så se det som att du erbjuder denna person som har visst inflytande bra information, det är den attityden som är bra att upprätthålla i kommunikationen. Speciellt om du vill få dem att stödja din line. Ingen byter åsikt genom att bli överbevisade. :)

Mera länkar och tips för poltiker:
En guide med allmänna råd: The Ultimate Twitter Guide for Politicians & Other Really Important People – Daily Kos

Om du undrar hur "stort" twitter är i Sverige och hur många som använder internet för pollitisk information, så finns rapporter från Stiftelsen för Infrastruktur: Facebook behåller greppet om svenskarna – Stiftelsen för infrastruktur (Rapporten är en del i en serie: Svenskarna och internet . Också intressant Sociala medier och rapporten " Svenskarna och politiken på internet " I den står denna intressanta mening: "Nästan 60 procent av svenskarna söker aldrig politisk information via internet." )

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

  • Ola Andersson
  • Ola Andersson Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Mer
4 år 8 månader sedan - 4 år 8 månader sedan #1156 av Ola Andersson
Makthavare.se har skrivit en ny lista på twitterkonton att följa, denna gång politiska tjänstemän av vikt:

Makthavare listar: Politiska tjänstemän

Dock är det en lista på enskilda twitterkonton och en sammanfogad lista med alla som tidigare i denna tråd finns inte. (Ännu).

Uppdatering: Här är twitterlistan (det är en lista där man kan följa ett gäng twitterkonton i klump istället för ett och ett):

Politiska tjänstemän - A public list by Makthavare - Twitter

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.